ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΝΙΑΣ

 
Αρχική          
   

Ευχαριστίες

 
Κλένια
Ιστορία
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα
Ηθη & έθιμα
Λαογραφία
Video
Χάρτης
Πρόσβαση
 
 
Σύλλογος
Μήνυμα Προέδρου
Ιδρυτικά μέλη
Νέα ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Χορευτικό
Επικοινωνία
 
 
Όροι Χρήσης
Ευχαριστίες
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Όταν φτάνεις στο τέλος ενός στόχου και κοιτάς πίσω τότε συνειδητοποιείς την συνολική σου πορεία και τους ανθρώπους που την επηρέασαν. Αυτούς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφεραν.

 Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε  τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Καθ. Αρχ. & Μεσ. Ιστορίας κo Μιχαήλ Κορδώση  του Στέφανου, για την δράση του στο σύλλογο μας και τις εξειδικευμένες γνώσεις του, που μας παρείχε πολύτιμη και καθοριστική βοήθεια.

 Των Ξενοφών Χρ. Ηλία και Ζωή Ξεν. Ηλία Εκπαιδευτικοί για το βιβλίο τους  "Ο τέως Δήμος Κλεωνών Κορινθίας 19ος - 20ος αιώνας"  απ' όπου αντλήθηκαν σημαντικά Ιστορικά στοιχεία.

Eυχαριστούμε όλους εσάς που από την αρχή αγκαλιάσατε την κίνηση αυτή και μας βοηθήσατε να μαζέψουμε όλο αυτό το το φωτογραφικό υλικό και ιδιαίτερα  :

Την Δικηγόρο Μαρίνα Μαυραγάνη του Κων. (νομική επιμέλεια)
Τον Δάσκαλο & διευθυντή του δημοτικού σχολείου Μαυραγάνη Παναγιώτη του Επ.

Σκούπα Βασίλειο του Ιωαν.
Κορδαλή Ιωάννη του Δημ.
Σκούπα Γεώργιο του Χρ.
Παπαθανασίου Αθανασία συζ. Δημ.
Σιαπκαρά Ελένη συζ. Μιχ.
Καπινία Σοφία συζ. Κων.
Κορδώση Δημήτριο του Νικ.
Γκαλγκούνη Αναστάσιο του Ιωαν.
Ρεκλείτη Χρήστο του Στ.
Μαυραγάνη Σταύρο του Σπ.
Μαυραγάνη Κων/νο του
Μαυραγάνη Άκη του Σταυρ.
Μαρδίκη Ευαγγελία
Δελή Γεώργιο
Δελη Αριστείδη
Φαραντάτο Σπύρο ( Σύζυγος Βούλας Βασ. Κορδώση)

 

Μια από της βασικές ανάγκες του ανθρώπου, είναι να γνωρίζει την ιστορία του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε αυτός και οι πρόγονοί του, γιατί όταν γνωρίζουμε από πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε, μόνο τότε είμαστε σίγουροι για το πού πάμε. Για αυτούς τους λόγους ξεκίνησα τον Μάρτιο του 2008 να γράψω λίγα λόγια για την γεωγραφική θέση, την ίδρυση, την ιστορία, τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και γενικά για την ζωή των κατοίκων που μέρος τους είμαι και εγώ.

Πιστεύω ότι πολλά στοιχεία γύρω από την ιστορία του χωριού μας έγιναν προσάναμμα και χαρτί περιτυλίγματος αυγών. Εικόνες, χρυσά νομίσματα και διάφορα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας, δόθηκαν για ένα πακέτο τσιγάρα.

Είναι σημαντικό για μένα να ανταλλάσσουμε απόψεις με πατριώτες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με παιδικούς φίλους που μεγαλώσαμε μαζί, με συγγενείς που είναι χαμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Είμαι αγρότης, συνεπώς δεν είμαι ειδικός στο γράψιμο, ούτε στο στήσιμο της σελίδας. Ωστόσο είμαι εραστής της Γης των προγόνων μου, της αρχαίας ιστορίας, των τραγουδιών και των παραδόσεων.

Τέλος, πιστεύω ότι όλοι μας, αλλά και ο καθένας χωριστά οφείλει να εντείνει τη δράση του, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στο ξαναζωντάνεμα και τη διάσωση του λαϊκού μας πολιτισμού στον φυσικό του χώρο.

Θανάσης Ν. Πίπιλος

Κατασκευή Ιστοσελίδας      : Θανάσης Ν. Πίπιλος.

Κείμενα & έρευνα                : Θανάσης Ν. Πίπιλος

Διορθώσεις κειμένων           : Μαρίνα Γκαλγκούνη

Φωτογραφίες                       : Θανάσης Ν. Πίπιλος.

 

Επάνω

Copyright © 2008 Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας