ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΝΙΑΣ

 
Αρχική   Παλιά Επαγγέλματα  ΠαραδώσειςΠαροιμίεςΠροληψεις Αγροτικες εργασίες Τα παιχνίδια.......της παλιάς γειτονίας    Κτηνοτροφία  Γάμος  Αργαλειός    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Λαογραφία

 
Κλένια
Ιστορία
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα
Ηθη & έθιμα
Λαογραφία
Video
Χάρτης
Πρόσβαση
 
 
Σύλλογος
Μήνυμα Προέδρου
Ιδρυτικά μέλη
Νέα ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Χορευτικό
Επικοινωνία
 
 
Όροι Χρήσης
Ευχαριστίες
 
 

 

 

 

    Η σελίδα αυτή έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει ένα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, όπως αυτή έχει διασωθεί και καταγραφεί μέσα από τις αφηγήσεις των παλαιοτέρων. Η γνωριμία με το παρελθόν μας είναι αυτή που θα μας οπλίσει με δύναμη και σύνεση για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.

 Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα παλαιά, αλλά και για την παράδοση, δηλαδή, για παλαιά που έχουν φτάσει στη σύγχρονη εποχή. Κάθε λαός πρέπει να ενδιαφέρεται γι' αυτό που του έχει παραδοθεί από το παρελθόν του. Η παράδοσή του έρχεται από εποχές μακρινές κι όχι τόσο γνωστές ίσως. Η λαογραφία, χωρίς να ζητεί διόλου από τους ανθρώπους να γυρίσουν στο παρελθόν  αυτό άλλωστε είναι κάτι αφύσικο και αδύνατο  τους βοηθάει να γνωρίζουν τη λαϊκή τους παράδοση.

  Τα πεδία συνεχώς ανανεώνονται με την προσθήκη καινούριων στοιχείων. Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη, στέλνοντας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: klenia2008@hotmail.com  οποιοδήποτε λαογραφικό στοιχείο έχετε στη διάθεσή σας.

 

 

Copyright © 2008 Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας